Redaktör'n

Tankar om fotografi från Fotosidans redaktör Magnus Fröderberg.

Prideparaden är rena fotofesten för oss gatufotografer

Jag var verkligen inte ensam om att fotografera prideparaden i Stockholm. Vid startplatsen för paradtåget vimlade det som vanligt av män med systemkameror. Och av mitt facebookflöde att döma stod det även många och fotograferade längs vägen.

Om man är nyfiken att prova på gatufoto är prideparaden en bra tillfälle eftersom ingen tycker att det är konstigt att man går runt med en stor systemkamera.

De flesta som fotograferar i samband med paraden väljer att fokusera på de deltagare som sticker ut mest – de som har mest extrem och vågad utstyrsel. 

För mig finns bilderna oftast i brytpunkten mellan festival och det mer vardagliga livet. Jag tycker att de bilderna kan bli mer berättande än att fotografera själva paradtåget som mer känns som passerande teater.

Även publiken och annat som händer runt omkring paraden kan vara intressant att fånga på bild. Här är en bild på en ambulanssjuksköterska och en cyklande polis som pussas. Ett härligt blåljuspar.

I publiken såg jag en kvinna med en papegoja på axeln och papegojmönster på kläder och väska.

Jag var inte på årets prideparad bara som gatufotograf utan även i egenskap av frilansfotograf. Jag är nämligen husfotograf för Liberalerna och har en del yrkeskontakter i andra partier. Det är valår och alla partiledare utom Jimmy Åkesson och Annie Lööf var på plats.

Inlagt 2022-08-09 21:24 | Läst 2573 ggr. | Permalink
Hej,
Högt betyg genomgående. Bra att ha koll på livet runt om. Partiledarna borde va nöjda.
Ha det väl
Bob
Jag gillar ditt blåljuspar och ingen vettig person skulle väl vilja gå särskilt långt i sådana stövlar.
Hälsningar Lena
Det e val snart! ;) :)
Fint fotat!
/B
Jag gillar de två första…två bra fångade ögonblick!
Svar från froderberg 2022-08-10 19:31
Tack. Kul att du gillade bilderna.
Bra bilder som vanligt, Magnus! Första bilden är hysteriskt rolig :)

Ska du förresten plåta något på Urban Trail Run på söndag? Jag ska vara där och köra sjukvård på MC.
Svar från froderberg 2022-08-10 19:30
Tack. Tyvärr ingen löptävling att plåta i helgen. Marathongruppen har skurit ner lite, så det är färre sådana uppdrag. Istället tar jag en tur till Skåne med en Kia EV6 GT.
Damen med papegojan på axeln har jag stött på iSthlm förut. På Söder vid Mosebacke var det nog. Jag fick ta en bild men den blev mer som ett uppställt porträtt så inget att visa. Ja visst blir det lite maskerad över detta, även partipolitisk uppvisningsmaskerad, så här inför valet.(Visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?


Lägg till

Tidigare blogginlägg