Redaktör'n

Tankar om fotografi från Fotosidans redaktör Magnus Fröderberg.

Hur tänkte ni nu Panasonic?

Idag presenterades nya Panasonic GF3 som jag har haft möjlighet att prova under några timmar förra veckan. Efter jag provat kameran fick jag en CD med bilder och teknisk info så att jag i lugn och ro skulle kunna förbereda dagens nyhetsartikel.

När jag kollade på produktbilderna i Bridge syntes exifdata i en flik. Det visade sig att visade sig att en del av bilderna var tagna med den 6 år gamla 12-megapixelkameran Canon Eos 5D. Ingen dålig kamera i och för sig. Jag har själv en sliten som backup. Men Panasonic har ju sin GH2 med en 16 megapixel-sensor. Hade inte fotografen kunnat använda den?

Produktbilderna från kameratillverkarna brukar vara väldigt välgjorda, och det är också de rena produktbilderna på GF3. Men utomhusbilderna med modell är faktiskt lite slarvigt tagna med ett upplättningsljus som ger en hård markerad skugga.

Så Panasonic, hur tänkte ni?

Inlagt 2011-06-13 14:31 | Läst 10765 ggr. | Permalink
Jag tror dom hade lite otur när dom tänkte :)
Panasonic anlitade nog den fotograf/reklambyrå som gav lägst pris. Använder man en sex år gammal kamera och slarvar med ljuset kan man hålla låga priser.
Du e en så'n där jobbig typ Magnus! ;)
Det gillar jag! :)
På med struthatten Panasonic!!
B)
Pinsamt Panasonic! Men hur i hela fridens namn tänkte de när de hoppade över tillbehörsskon, hur ska man bete sig om man vill montera på en optisk- eller digital sökare, superlim?
//Chasid
Svar från froderberg 2011-06-13 17:52
Tanken är att man i så fall ska köpa GF2
Snart är sensorn inbyggd i själva objektivet, så att något kamerahus inte alls behövs! :-) Det blir bara ett litet hantag som fälls ut från gluggen när man plåtar. Bilderna är kanske lite risiga, men vad gör det? Tjejen är ju snygg :-D
sony gjorde likadant för ett tag sedan, de filmade och fotade reklamer med en canon 5D MKII vilket sedan syntes i exif-datan ;)
Hmm om jag inte missminner mig vart det väl ett jäkla liv då någon upptäckte att bilderna på nikons d3 inte var tagna med en nikon?(Visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg