Redaktör'n

Tankar om fotografi från Fotosidans redaktör Magnus Fröderberg.

Misslyckat försök till fotopaus

Förra helgen tog jag en dag ledigt från Fotomässan för att delta i Stockholm Tunnel Run. 42 000 personer var anmälda, så jag var inte direkt ensam om att tycka att det var spännande att få se Norra länken till fots. För 14 år sedan passade jag på att beskåda Öresundsbron innan bilarna släpptes på.

Jag trodde jag inte att Norra länken i november skulle vara lika bildmässig som Öresundsbron en solig sommardag. Men så fel jag hade. Jag missade att det var tusentals personer utklädda till lysmaskar som skulle fylla tunnelröret. Och att arrangörerna gjorde en hel del för att bättra på den visuell upplevelsen.

Kanske lurades mitt fotografiska sinne av tankar kring att ta mikropauser från fotograferandet. Foto är ju en dominerande del av mitt liv och ibland är det skönt att slippa fotografera. Jag brukar inte fotografera på konserter och fester som exempel för att vara mer mentalt närvarande.

Jag släppte ändå inte inte tanken på att fotografera helt utan tog med min sons vattentäta Panasonic-kompakt. Såhär i efterhand ångrar jag att jag inte tog med Fujifilm X100T som jag testar just nu. Den är ljuskänslig och lätt. Det här var inte rätt tillfälle att ta en fotopaus. Istället blev fotofrustrerad. Vilka bilder hade jag inte fått med en bättre kamera.

Inlagt 2014-11-29 21:01 | Läst 5022 ggr. | Permalink
Tveksamt om du hade fått en läckrare bild än tvåan!? Rörelseoskärpan nära och skärpan bortom...
Coolt!!
Svar från froderberg 2014-11-29 22:11
Hade i alla fått den med högre teknisk kvalitet. ;)
Peter-L 2014-11-29 22:23
Den kan sabba ibland... men det vet du ju redan...
Du som går loss på varselkläder - det här måste ju varit Nirvana :)

Jag gillar för övrigt alla tre bilderna!
Tycker bilderna blev läckra med rörelseoskärpan! =)
Kreativt!
Ibland kan man se bilder och samtidigt höra ljudet..... jag hör ljudet här /Anne



(Visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?


Lägg till

Tidigare blogginlägg