Redaktör'n

Tankar om fotografi från Fotosidans redaktör Magnus Fröderberg.

Går det att ta goa gatufoton i Göteborg?

Efter några dagars underbar semester vid Sveriges soliga sydsida drog jag mig hemåt till kungliga huvudsaken via Sveriges slagsida – Göteborg. Här möttes jag givetvis av rejäla regnskurar. Perfekt – eftersom det kan ge lite annorlunda bilder.

Mitt dygn i Göteborg fylldes även av dubbla besök på Canons verkstad (lämna in och hämta), besök på fotoutställning och en del akut skrivjobb på hotellrummet – så jag hade inte riktigt så mycket tid att plåta som jag tänkt. Men fötterna orkar ändå inte hur många timmar som helst.

Jag har varit i Göteborg många gånger, men aldrig gått i Haga förut. Efter att ha sett andra bloggare publicera bilder därifrån styrde jag kosan dit dag två då det slutat regna och turisterna flockades. Jag fick några hyfsade skott där – så tack för tipset!

Med tanke på att göteborgarna till och med har en gatufotofestival hade jag en del förväntningar på staden, och de infriades med råge. Jag kommer absolut att återkomma. 

Har du något tips på bra gatufotoplatser i Göteborg?

Här kommer lite fler bilder från min dag i Götet.

Vilken bild tycker du blev bäst?

Inlagt 2021-08-13 12:04 | Läst 2345 ggr. | Permalink
Det var en fin serie bilder, men ska jag plocka ut några som jag tycker sticker upp ur mängden. Blir det helt klart den första bilden med den långa gulklädda raden av Seagwayryttare (heter det så). Mannen som tycks rädda undan sin krukväxt. Rädd för att den ska bli nedcyklad. Tjejen i grönt som tycks vara ovetande hur väl hon smälter in i sin omgivning. Mannen som lyfter fingret mot skyn. Uppenbarligen djupt inbegripen av den musik som framförs. Gammal punkare eller Travolta-wannabe med Saturday Night Fever i färskt minne. Till sist parkarbetaren som ligger på knä och fejar.

Hälsningar Jörgen
Svar från froderberg 2021-08-13 13:06
Tack. Kul och givande att höra vad du tycker om bilderna.
Hej,
Bra jobbat. Bilder av hög klass.
Ha det väl
Bob
Förnämligt gatufoto. Gillar bilden på grabben med fikusen. Hälsar NL
Fin serie, gillar den första med grön/gul klädda åkare, den färgmatchande damen till markis samt den inplastade mannen
Hej Omöjligt att säga vilken som är bäst. Genomgående bra bilder. Varje bild har en liten händelse, det gillar jag.
När det gäller det tekniska och färger väldigt fint.
/ Bengt H.
Min absoluta favorit är damen i grönt och med omgivande färgklickar i samma nyans!
// Conny
Fin serie, håller med Conny, bilden med gröna damen å cyklarna är bäst :)

Är ju själv i Göteborg några gånger per år och har vart sugen på att testa gatufoto när man vart där. Men jag vågar aldrig fota. Känns som om att man kommer bli nerslagen eller få en rejäl utskällning.
Nu har jag inte telezoomen med mig till GBG då utan ett fast 85mm eller 35mm. :-)
Svar från froderberg 2021-08-14 10:07
Att våga rikta kameran mot okända är den stora tröskeln, men den går att ta sig över. Folk blir nästan aldrig så irriterade att de säger något, än mindre skäller ut en. Börja fotografera i områden där det är naturligt att folk fotar, som turistställen, gatufester mm.
Underbara bilder från fina Göteborg. Jag kan inte svara vilken bild blev bäst eftersom jag vet så lite om gatufoto och aldrig provat. Men som vanlig betraktare tycker jag mycket om damen i grön klänning som är perfekt synkroniserad med omgivningen, grabben som "dansar" med sin fikus fick mig att le och mannen i plast i regnet var lite kul med... Varje bild berättar något om oss människor och det är spännande!
Hälsningar Halina
Svar från froderberg 2021-08-14 10:08
Kul att höra! :)
Bra jobbat! Flera sköna bilder Man blir inspirerad till att ge sig ut och gatufota. Och att åka till Göteborg.



(Visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?


Lägg till

Tidigare blogginlägg