Redaktör'n

Tankar om fotografi från Fotosidans redaktör Magnus Fröderberg.

Jag vill ha mer regn!

Jag blev riktigt glad när jag vaknade igår morse och hörde klappret av regn mot fönsterplåten. Äntligen regn! Men jag vill ha mer för att gatubilderna ska bli bra.

När jag fotograferade TV-meteorologen Pär Holmgren till en sommarbilaga för tidningen som jag jobbade på berättade han att en meteorolog aktar sig noga för att värdera vädret. Den sol du lapar i dig i solstolen kan vara en förbannelse för bonden och vice versa.

Jag har tidigare skrivit om att jag är med i en gatufoto-utmaning på Flickr. Veckans uppgift har formulerats av mästaren inom gatufoto Martin Parr: "Wait for rain, it makes shopping on the street more interesting".

Och visst vet han vad han pratar om (vad annars). Under min gatufotovecka i Aten nyligen vräkte regnet ner en dag. Det vara bara att tacka och ta emot. Regn bjuder på många lustiga situationer.


Och så blev bilden på TV-meteorologen.

Inlagt 2011-01-17 19:09 | Läst 4368 ggr. | Permalink
Regn och paraplyer för människor samman :-) Jag gillar den första bilden!

Ha det gott! /Thomas
Regntunga gator är bland det bästa som finns för en gatufotograf, men för privatpersonen Tommy så får det gärna snöa medan det är vinter. Sen kan det regna hela sommaren ;-)

PS den första bilden är riktigt läcker,

mvh Tommy
Regn, regn, våta trottoarer och paraplyer!!!
Guld för gatans plåtare
Snygga bilder
//Leffe
Kul med din blogg här på FS Magnus! Läsvärt - och kul att du så generöst fyller inläggen med bilder som är kul att se på :-)
/Johan
Svar från froderberg 2011-01-17 21:37
Kul att höra att det uppskattas. Sånt ger energi.
Jag har läst dina tidigare inlägg här på Fotosidan och med tanke på din arbetsroll på Fotosidan, så bör du se över hur du skriver. Jag förväntar mig mer av dig, Magnus.

Jag gillar alla bilder i dagens inlägg. Den första är uttrycksfull, med männen som trängs under paraplyet som knappt räcker för en person. Andra bilden skapar frågor, är mannen utan paraply inte rädd om böckerna som blir blöta? Medan damen som passeras, tittar förundrat på den blöta mannen. Tredje bilden har en spännande och passande komposition. Snyggt med de ledande linjerna. Bra att motivet inte kisar av det starka ljuset i ansiktet.

Mvh, Rei
Å jag vill ha mera snö :-))
Håller med Johan!
Lite mer inblickar i ert interna arbete vore förstås kul... Kanske du kunde gå med i nån "Office life"-grupp också?
:-)
Första bilden är verkligen häftig och kul att släpa meteorologen upp på vinden för att få in ljuset från ovan. - Nilserik



(Visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?


Lägg till

Tidigare blogginlägg