Redaktör'n

Tankar om fotografi från Fotosidans redaktör Magnus Fröderberg.

Sydsvenskan-utställning och iskallt på Österlen

Jag brukar åka till Skåne under påsken för att möta våren. En tur till släkten på Österlen är obligatoriskt, men där mötte kylan oss.

Första stoppen österut, via härliga småvägar, var Sövde Musteri där Sydsvenskans fotografer ställer ut bilder tagna i Sövde. Kul för trakten och säkert en uppskattad personalaktivitet på redaktionen.

Närmare kusten mötte dimman oss och temperaturen sjönk från 18 till 9 grader. Det blev ingen längre promenad i Simrishamn eftersom sonen frös.

Vi for norrut mot Rörum där jag tillbringat min barndoms somrar. Min systers svärföräldrar tog emot. Fotointresset delas av de flesta i släkten så min kameraväska dissikerades. Nya Nikon D5100 gick obemärkt förbi. Däremot intresserade sig både svågern och hans far för Nikons superzoom 28-300 VR. Den trivdes bättre på deras D700 än på D5100, men så är det ju också tänkt. 18-200 VR är motsvarande glugg för D5100 och andra modeller med DX-sensor.

28-300:an är överraskande rejält byggd. Jag gissade att den skulle kosta minst tolv tusen (jag vet att Canons kostar 26.000), men det visade sig att den låg på åtta tusen. Nu har jag inte fingranskat den optiska kvaliteten, men objektivet känns attraktivt.

Svågern känner av bokehn hos 28-300:an

När dimmar lättat blev det fotboll i trädgården. Sonen ska snart börja träna i Brommapojkarna och kan knappt bärga sig tills träningen kommer igång. Vi spelade i en och en halv timme. Jag tog korta pauser då jag lätt kamera få jobba.

Inlagt 2011-04-23 21:22 | Läst 12118 ggr. | Permalink
Hej Magnus har du glömt bort de där hemska iskalla vindarna vi ofta drabbas av i Skåne.
Ha fortsatt fina dagar kul du visade lite från de duktiga fotograferna på Sydsvenskan.
Gun-Inger
Det blev en märkvärdigt kall dag även i Blekinge, en mellandag kanske. Dimman svepte förbi här (min tillfälliga förvisningsort nära Skånes gräns) också på eftermiddagen, hann inte ut med med kameran just då, synd. När jag var klar för en fototur hade dimman redan lättat. Roligt med olika typer av bilder från samma dag; dina var väl från samma dag ändå?
Svar från froderberg 2011-04-23 22:48
Ja, alla är tagna idag.
Ja, de kan va räled på Österlen även om vintern är slut. Här i Skånealperna (Linderödsåsen) har vi haft cirka tjugo grader och bokarna har börjat slå ut.
Hej Magnus,
Har tillbringat påsken nära Simrishamn, vid Brantevik för att fiska riktigt trevligt kustfiskte efter havets Guld; Havsöring.
Inga som helst foto men ändock en härlig upplevelse, utan både digital och analog kamera, endast för tillfället utrustad med en Ambassadur-rulle från det ljuva sextiotalet, tillverkad av ABU i Svängsta. Så nära Leica man överhuvudtaget kan komma utan kamera:), (Under deras M2 & M3 -period.
Fortsatt Glad Påsk önskas från Ronny Persson Helsingborg
Svar från froderberg 2011-04-24 09:23
Har några Ambassadur-rullar från tidigt 70-tal. De kommer kanske fram på måndag. ;)



(Visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg