Redaktör'n

Tankar om fotografi från Fotosidans redaktör Magnus Fröderberg.

Min bild är utställd på gatufotofestivalen i London

Lite kan man väl få skryta?
Just nu pågår London Street Photo Festival. Jag har länge tänkt att jag skulle åka dit för att träffa andra gatufotografer och inspireras. Men jag kom fram till att mina egna fotoprojekt och mina fotouppdrag fick gå före.

I helgen fotograferade jag på Power Big Meet i Västerås till ett av mina projekt och nu är jag precis hemkommen från en militärövning där jag var på fotouppdrag för att fotografera försvarshundar. Uppgiften var att fylla en bildbank med färska ögonblicksbilder. Det är en typ av uppdrag som jag gör en hel del.

Nyligen fick jag reda på att författarna bakom boken Street Photography Now valt ut en av mina gatubilder tillsammans med nio andra som visas på den här utställningen under gatufotofestivalen utöver bilder från boken.

Bilden är utvald utifrån en utmaning som författarna genomför på Flickr. Varje vecka skickar de ut ett nytt gatufototema och man har en vecka på sig att ta en bild och lägga upp. Det är flera hundra som skickar in varje vecka. Med den vetskapen är det extra spännande att vara en av de tio utvalda.

Det känns lite märkligt eftersom det inte är en bild som jag håller bland en av mina främsta. Jag tycker att kompositionen är kul, men jag saknar en djupare botten i bilden. Det kanske inte behövs i alla bilder?

Naturligtvis hade det varit extra kul att åka på festivalen eftersom en av mina bilder är med på ett hörn. Men varför inte lägga festivalen på vintern? På sommaren har jag fullt upp att fotografera.

Inlagt 2011-07-12 21:51 | Läst 9802 ggr. | Permalink
Det här med utval av bilder blir jag iaf aldrig klok på men roligt när man lyckas få någon publicerad:)
Kul bild!!
Och Stort Grattis förstås!!!
Stort grattis :)
Grattis! Väldigt roligt.
Skoj, och grattis!
Fasen vad nice! Gratulerar! Den känslan du beskriver tycker jag man får tämligen ofta... att folk gillar en bild som man inte själv håller så högt. Värre är ju iofs tvärt om och det händer också; att man tror som fan på en bild utan att få en reaktion.

Allt gott/Peter
Grattis, känns bra kan jag tänka mig!
Tre gröna gubbar som går i en osannolik utformning - tycker jag är skitkul. Grattis. - Nilserik
Grattis, vad kul!

/Carina
Grattis!!!!

Mvh!
Johan
Jag vill bara säga - Grattis! Till dig.
/Sven
Bilden kanske inte är din favorit, men jag kan likaväl förstå varför den valts ut. Den är både originell och festlig.



(Visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?


Lägg till

Tidigare blogginlägg