Redaktör'n

Tankar om fotografi från Fotosidans redaktör Magnus Fröderberg.

Fotografera Slottssprinten med Fotosidan


Slottssprinten 2010

I morse fick min kollega David Elmfeldt en idé – nämligen att vi skulle tävla om vem som kan ta bäst bilder på skidsprinttävlingen som hålls på Kungliga Slottet den 20 mars. Det är en öppen tävling, så det gäller bara att vara i tid för att komma nära.

David har en bakgrund som professionell actionfotograf, så jag känner att det här kan bli svettigt. Därför bjuder jag in alla Fotosidans medlemmar i utmaningen. Vem tar bäst bilder från slottssprinten?!

Jag har startat en utmaning i Sportfoto-poolen för alla som vill vara med. Och i vilket fall kan det bli kul att träffa andra FS-medlemmar i vårsolen. Uppladdning till och med den 24 mars.

Vilken utrustning behövs? Ett teleobjektiv kan säkert komma till nytta, men all typ av utrustning kan användas. Ett år skildrade DN-fotografen Jonas Lindkvist sprinten med endast en Leica M6 med 35 mm vidvinkel.

Vilka bilder får vara med? Alla som handlar som tävlingen på något sätt. Det är inte är att en ren actionbild blir bäst. Varför inte söka en mer kreativ bildlösning.


Bekant ansikte i publiken 2010

Här hittar mer info om Slottssprinten– Royal Palace Sprint

Vi hoppas på många fotografer från Fotosidan!

Inlagt 2013-03-18 11:42 | Läst 8827 ggr. | Permalink
Kul initiativ! Jag ska försöka hinna in en sväng, troligen framåt finaldags.
Dessutom kör ju barnen sitt lopp på tisdagen och det är nästan roligare än de vuxnas lopp ,-)

mvh Tommy
Spännande...en riktigt kul idé! Synd att man inte har möjlighet att ta sig till Stockholm då bara.
Bra initiativ! En annan trevlig tävling är vem som är först med att få upp reportaget på bloggen. Förra året vann Tommy. För två år sedan vann undertecknad, om jag inte minns fel.
Ujujuj nu är det upp till bevis alltså. Jag känner oerhört ringrostig och blir redan svettig handflatorna. Men det skall bli spännande det här! Jag måste hämta på dagis så jag måste få till mina bilder redan under kvalet.
Jonas Lindkvist hade väl ändå lite bättre position som ackrediterad? Men visst går det att fota med vad som helst. Kungen brukar vara på plats och förra året kom kronprinsessan Victoria och prins Daniel förbi. Är man inte ackrediterad gäller det att vara på plats i god tid. Är det solsken kan det bli mycket intressanta bilder i skuggspelet som uppstår. :) En kul tävling med mycket folk och action!
Svar från froderberg 2013-03-19 13:26
Visst hade Jonas det. Men det går ändå att ta annorlunda bilder från tävlingen om man vill.
:)
Som vanligt jobbade man natt och sov sött när loppet gick mitt på dagen...
Hade varit kul att lufta telet där !
Next time !
mvh/Dieter



(Visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?


Lägg till

Tidigare blogginlägg